Sandacz z kaparami i suszonymi pomidorami w otoczeniu kopru włoskiego

Przepis na pysznego sandacza
filety z sandacza dokładnie umyj
naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż filety
rybę nasmaruj solą, bertramem, galgantem lub innymi przyprawami, które lubisz
posiekaj suszone pomidory
dodaj kapary
ułóż pomidory i kapary na rybie i dodaj plasterek masła

bulwę kopru włoskiego umyj, przekrój na pół i wrzuć na gotującą, osoloną wodę na 2-3 minuty
wyjmij koper i pokrój go na plastry
obłóż rybę pokrojonym koprem

piekarnik nagrzej do 160 stopni
wsadź sandacza do nagrzanego piekarnika (z termoobiegiem) na 15 minut
gotowy filet skrop sokiem z cytryny i posyp natką

Smacznego i gorąco zapraszam na naszą stronę www.lubinowe.pl 
oraz do naszej restauracji
polski