Sałatka z jarmużu, buraków i orzechów

Składniki
Pieczony burak - pokrojony w pół-plasterki
Chorizo albo inna dobra kiełbasa - jeżeli inna, to warto dodać nieco kuminu, pokrojona w plasterki
Czerwona cebula - pokrojona w kostkę
Garść orzechów
Kilka liści jarmużu, bez łodyg, drobno porwanych
Odrobina octu jabłkowego
Oliwa z oliwek
Marynowana cytryna do dekoracji

Wykonanie
Usmaż kiełbasę na patelni, po czym wyjmij ją i odstaw na bok. Na tej samej patelni podsmaż jarmuż, cebulę i buraka (smaż tak długo, aż jarmuż zmięknie). Dodaj ocet winny. Na suchej patelni upraż orzechy.

Podsmażone warzywa przełóż do salaterki, dodaj usmażoną kiełbasę, skrop oliwą i posyp orzechami. Na koniec udekoruj sałatkę marynowaną cytryną.

Gorąco polecam. Sałatka jest pyszna.
Zapraszam też na nasza stronę www.lubinowe.pl
polski