Placki z mąki kasztanowej, bezglutenowe i bezcukrowe

Tym razem inna wariacja na temat placków
Składniki
około 150 g twarogu wiejskiego
1 jajko1/4 szklanki mąki kasztanowej
masło klarowane

Wykonanie:
Twaróg zmiksuj z żółtkiem, a następnie z mąką kasztanową
Ubij pianę z białka i dodaj do masy
Całość wymieszaj drewnianą łyżką

Proporcje możesz zwiększać. Ważna jest jakość twarogu (jeżeli kupny to np. ze Strzałkowa)
Placki smaż na maśle klarowanym, około 2 minut z każdej strony.

Podawaj z jogurtem naturalnym, z dodatkiem jagód lub innych owoców o małej zawartości fruktozy
Placki smakują z kakaem.

W wersji słodkiej, utrzyj żółtka z cukrem, a następnie dodaj składniki jak wyżej.
Możesz też zastosować inną mąkę.

Smacznego i zapraszam na naszą stronę www.lubinowe.pl
 
polski