Jeżeli lubicie granolę, to zróbcie ją sami. Jest bardzo prosta w wykonaniu. Dobierając własne składniki, wybieracie to co lubicie i macie wgląd w jakość produktu. Nie ma nic gorszego niż zapleśniałe orzechy.
Ziarna, suszone owoce, płatki kokosu, orzechy itd. kupujcie niesłodzone, ze znakiem eko lub z innego pewnego źródła. Jeżeli przeczytacie etykiety suszonych owoców, pestek, wiórków czy płatków kokosowych, rodzynek z tzw. dolnych półek, to zobaczycie w składzie cukier, substancję utrwalającą kolor czyli dwutlenek siarki.

Składniki naszej granoli.
płatki kokosowe
migdały
orzechy włoskie (dodajcie takie orzechy jak lubicie)
nasiona chia
cynamon (opcjonalnie)
olej kokosowy (6 łyżek)
syrop ryżowy (opcjonalnie)

Wykonanie
Nagrzej piekarnik do 120 stopni
Blachę wyłóż papierem do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszaj i równo rozprowadź po blasze
Piecz 15-20 minut

Smacznego
 
polski