standard-title Restauracja Kuchnia Smaków

Restauracja Kuchnia Smaków

Jeżeli marzy Ci się obiad w zielonej scenerii, ze śpiewem ptaków, zapachem ziół, zapraszam do Restauracji Kuchnia Smaków.
Znajdziesz nas pośród głębocznic, zielonych łąk i lasów. Tam gdzie widok zapiera dech w piersiach, gdzie pachną kwiaty, widać blask świec.

Szefem kuchni jest Piotr Wiedro. Doświadczenia zdobywał między innymi u Kurta Schellera oraz Jeana Bosa. Piotr gotuje z pasją. Z pasją też prowadzi kulinarne warsztaty. Lubi opowiadać o wyczarowanych daniach. Niestrudzony poszukiwacz nowych smaków. 

W menu letnim postawiliśmy na klasykę, prostotę, a z drugiej strony na kulinarną awangardę.
Chcemy łączyć doznania estetyczne oraz zmysłowe i tak Państwa nakarmić, żeby tęsknota i wspomnienie smaku, każdorazowo wracała na wspomnienie Łubinowego Wzgórza.

Zapraszam do degustowania potraw, do dzielenia się opiniami.

Mateusz Ryszawa
manager gastronomii

 


Zarezerwuj stolik w sali kominkowej (głównej), w kameralnej sali „pod ptakami” czy w oranżerii. Wiosną i latem zapraszamy do stolików w ogrodzie. 
Jeżeli szukasz czegoś wyjątkowego, to zamów kolację w altanie na łące kwietnej, z wyłączną obsługa kucharsko-kelnerską.
Myślisz o zorganizowaniu chrzcin, przyjęcia, nieformalnego spotkania w gronie przyjaciół, urodzin, wesela…….? Skontaktuj się z nami.

 

Restauracja Kuchnia Smaków
Łubinowe Wzgórze, Łąki 45a
24-160 Łąki

Godziny otwarcia od pn-niedzieli 14.00-21.00
W sezonie bardzo prosimy o rezerwację stolika; 512-371-309
email; [email protected]

Loading…

Zobacz aktualne menu:

W Restauracji Kuchnia Smaków wydobywamy z czeluści zapomnienia to, co dawniej leczyło i stanowiło element sezonowego jadłospisu – kalinę, bluszcz kurdybanek, galgant, płatki jaśminu, pokrzywę, sosnę, fiołek……

Nie używamy „gotowców”, przyspieszaczy, wypełniaczy smaków. Gotujemy od początku, co trwa i musi trwać. W dobrej kuchni nie ma dróg na skróty.

W oczekiwaniu na potrawę głód ukoi „czekadełko”, a dobre wino podziała rozluźniająco. 

Jesteśmy jedynym hotelem, który przygotowuje potrawy bezglutenowe, bez-mleczne, bez-jajeczne, wegańskie, bez-cukrowe. Pieczemy chleb z popiołem z siana, gruziński (w piecu opalanym drzewem), bezglutenowe ciasta. Mamy również kartę dań przygotowaną z myślą o dzieciach. 

Jesteśmy jedynym hotelem, który przygotowuje posiłki z dietami bezglutenowymi, wegańskimi, bez-mlecznymi, bezjajecznymi.
Tworzymy dania różnorodne z pełnym bogactwem smaków.

warsztaty

warsztaty

dieta

menu degustacyjne

Nowości kulinarne z naszego bloga

Loading…

Masz pytanie?

W celu uzyskania dodatkowych informacji lub dokonania rezerwacji prosimy o kontakt telefoniczny pod nr: 512-371-309 lub e-mail na adres [email protected]