Akademia Gotowania Live Cooking


Jeżeli szukasz wartościowej aktywności dla grupy biznesowej lub osób indywidualnych, to doskonale trafiłeś.
Warsztaty kulinarne to połączenie wiedzy, z miło spędzonym czasem. To pobudzanie zmysłów, uruchamianie kreatywności, współpraca zespołowa, łamanie schematów.

Live cooking organizujemy dla grup od 5 do 26 osób. W wersji pełnej, menu składa się z przystawki, dania głównego, deseru. Jego skrócona wersja, to danie główne i deser .

Menu ustalamy wspólnie ze zleceniodawcą, w oparciu o informacje o uczestnikach grupy – preferencjach smakowych, ewentualnych dietach.

Uczestnicy warsztatów gotują w Sali nad Wąwozem. Zespoły liczą od 1 do 3 osób, w zależności od wielkości grupy. Każde stanowisko składa się z kuchenki, niezbędnych akcesoriów, potrzebnych do przygotowania potraw, produktów, przepisów, kosza na odpady, fartuchów.

W wiosenno-letnie dni lubimy gotować w plenerze. Otoczenie przyrody, zapachy ziół, śpiew ptaków – jeszcze mocniej pobudzają kreatywność i wprawiają uczestników w znakomity humor.

 

Warsztaty kulinarne prowadzi Szef Kuchni naszej restauracji z asystentem, jeżeli liczebność grupy przekracza 14 osób. Piotr omawia dania, objaśnia kolejność działań, pokazuje jak układać danie na talerzu. Robi to z wrodzoną lekkością, przystępnością, a co najważniejsze z ogromną pasją. Nie jest więc trudno zarazić się od niego radością gotowania.

Warsztaty trwają od 1,5 do 2,5 godziny, w zależności od ilości dań. Każdą przygotowaną potrawę, uczestnicy finalnie degustują, dzieląc się wrażeniami smakowymi, zapachowymi, wzrokowymi.

Do potraw, na życzenie, dobieramy odpowiednie wino. Każdy z uczestników kończy warsztaty z przepisami i wiedzą jak je przygotować i podać.

Live cooking to dobrze spędzony czas i wartość dodana dla każdego uczestnika.
To wspólne tworzenie, ale też przestrzeń do zadawania pytań, wymiany opinii, dyskusji.

Stwórz z nami wspaniałe kulinarne historie.

Dowiedz się więcej; [email protected]

Zamów;  +48 606-772-722