Jesień nieodłącznie kojarzy się z kolorowymi liśćmi, dynią i wrzosami. Dlatego dzisiaj kolorowa sałatka z dynią w roli głównej.

 

Składniki:
Dynia, najlepiej hokaido
Pestki granatu
Kozi ser
Sos; limonka, skórka z limonki, czosnek, papryczka chili, czosnek, sol, pieprz, oliwa
Prażone pestki z dyni
Kolendra

Wykonanie:
Pokrój dynię na ćwiartki, posól, skrop oliwą i upiec (czas zależy od dyni, średnio 30 minut)
Na suchej patelni upraż pestki z dyni
Upieczoną dynię obierz ze skóry i pokrój na kwadraty
Dodaj ser kozi, pestki granatu, sos z limonki i oliwy
Posyp kolendrą i pestkami z dyni

 

Smacznego.

Gorąco zapraszam do naszej restauracji Kuchnia Smaków
http://lubinowe.pl/kulinaria-naleczow/restauracja-naleczow/