Menu dla alergików – Hotel Nałęczów

Żywimy gości na dietach bezglutenowych, bez-mlecznych, bez-jajecznych, wegańskich. Gościliśmy panią na diecie paleo. Pana w przerwie między dializami, na diecie bez-mięsnej, bez-jajecznej, bez-mlecznej, bez-glutenowej, bez-cukrowej, z wyłączeniem siemienia, selera, skorupiaków.

Zdarza się, że gość który do nas po raz pierwszy przyjeżdża, najpierw delikatnie sonduje, czy jesteśmy w stanie go wyżywić. Często bowiem połączenia diet są bardzo restrykcyjne. Wiele składników jest wykluczonych, a jego doświadczenie z obiektami hotelowymi jest negatywne.

Zawsze rozpoczynamy od analizy tego co gość może jeść, następnie wypisujemy wszystko to, co występuje w danym sezonie. W kolejnym etapie przygotowujemy propozycje dań i wysyłamy do akceptacji gościa. Zazwyczaj spotykamy się z ogromnym zdziwieniem, przeplatanym zachwytem, że tyle różnorodnych potraw możemy przygotować w ramach danej diety. Gość nieśmiało liczył na cokolwiek, a tu otrzymuje pełne spektrum wyboru i to jakiego.

Posiłki przygotowywane według wytycznych danej diety kalkulujemy indywidualnie. Cena różni się od ceny standardowej obiadokolacji od 5 zł w górę, w zależności od kosztów składników i nakładów pracy.

Dowiedz się więcej http://lubinowe.pl/kulinaria-naleczow/