standard-title Restauracja

Restauracja

Kuchnia Smaków inspirowana jest naturą. Łączymy tradycję z nurtem fusion. Szefem kuchni jest Piotr Wiedro. Doświadczenia zdobywał między innymi u Kurta Schellera oraz Jeana Bosa.
Lubi tworzyć dania o niepowtarzalnych smakach i opowiadać gościom co dla nich wyczarował.

Najlepiej o potrawach, pisze Waldemar Sulisz, dlatego przytaczamy kilka fragmentów z jego artykułu z 8.12.2016.

„Piotr Wiedro po mistrzowsku połączył wątróbki drobiowe z winem, owocami, aromatycznymi przyprawami. Pasztet upiekł w kąpieli wodnej. Konsystencja kremu i smak – znakomity. Młody szef zaserwował pâté z owocami smażonymi w lubelskim miodzie gryczanym i odrobiną malinowej salsy. Ach, co za piękne złożenie. „

„Jedliśmy polędwicę wieprzową wiele razy. Wiedro – osiągnął niebywałą kruchość mięsa i – boski aromat. W zestawieniu z sosem na bazie gorzkiej czekolady, wina, śliwek oraz purée z pietruszki — stworzył prawdziwy poemat”

„Piotr podał sorbet z czarnej porzeczki i cytryny. Dopełnił jego smak syropem z kwiatów czarnego bzu. „

„Placki z wiejskiego twarogu z owocami flambirowanymi wiśniówką …były delikatności wielkiej. Ten prosty deser ujął nas szacunkiem dla regionalnej, wiejskiej kuchni.  Serwowany z owocami flambirowanymi nałęczowską wiśniówką – był szlachetnym ukoronowaniem uczty.”

Zapraszamy do Restauracji Kuchni Smaków
Łubinowe Wzgórze, Łąki 45a
24-160 Łąki
Godziny otwarcia od pn-niedzieli 14.00-21.00
Rezerwacja stolika; 512-371-309

Loading…

Zobacz aktualne menu:

W Restauracji Kuchnia Smaków wydobywamy z czeluści zapomnienia to, co dawniej leczyło i stanowiło element sezonowego jadłospisu – kalinę, bluszcz kurdybanek, galgant, płatki jaśminu, pokrzywę, sosnę, fiołek……

Nie używamy „gotowców”, przyspieszaczy, wypełniaczy smaków. Gotujemy od początku, co trwa i musi trwać. W dobrej kuchni nie ma dróg na skróty.

W oczekiwaniu na potrawę głód ukoi „czekadełko”, a dobre wino i miód pitny podziałają rozluźniająco. Subtelna muzyka, świece i bardzo miła obsługa dopełnią całości.

Jesteśmy jedynym hotelem, który przygotowuje potrawy bezglutenowe, bez-mleczne, bez-jajeczne, wegańskie, bez-cukrowe. Pieczemy chleb z popiołem z siana, bezglutenowe ciasta. Mamy również kartę dań przygotowaną z myślą o dzieciach.

Jesteśmy jedynym hotelem, który przygotowuje posiłki z dietami bezglutenowymi, wegańskimi, bez-mlecznymi, bezjajecznymi.
Tworzymy dania różnorodne z pełnym bogactwem smaków.

warsztaty

warsztaty

dieta

menu degustacyjne

Nowości kulinarne z naszego bloga

Loading…

Masz pytanie?

W celu uzyskania dodatkowych informacji lub dokonania rezerwacji prosimy o kontakt telefoniczny pod nr: 512-371-309 lub e-mail na adres [email protected]