Wigilia firmowa

Zbliża się okres organizacji firmowych spotkań świątecznych.
Co jest istotne? Jak powinno wyglądać takie spotkanie?

Jako wielokrotny beneficjent takich „imprez” mogę powiedzieć, że najbardziej zapadły mi w pamięć te, w których czułam się „na miejscu”. Całość była spójna –  atmosfera, jedzenie, przestrzeń, czas, uczestnicy. Czułam, że jestem gościem oczekiwanym, a to w czym uczestniczę, zostało przygotowane z myślą o odbiorcach i z dbałością o szczegóły.

Najgorzej wspominam wigilie firmowe, które odbyły się w miejscach z nadmiarem decybeli, marnym jedzeniem i wrażeniem, że obsługa marzy tylko o tym, żeby wszyscy poszli jak najszybciej.

Dokonując wyboru miejsca, warto zastanowić się nad tym, jak uczestnicy grupy chcieliby spędzić ten wieczór? Co lubią jeść? Co jest dla nich ważne? Gdzie czują się najlepiej? Jeżeli zapraszamy kogoś, to zadbajmy o to, żeby taka osoba/osoby czuły się tam dobrze, żeby widziały w tym sens, dobrą wolę, serce, a nie tylko odhaczenie kolejnego zadania.

Robienie czegoś byle jak, w pośpiechu, nie ma sensu. Na takich imprezach wszyscy marzą, żeby zakończyły się jak najszybciej, a atmosfera sztuczności jest tak gęsta, że aż zatyka.

Świąteczny nastrój, zapach piernika, cytrusów, sosny. Wspólny stół, dobre jedzenie, nastrojowa muzyka w tle – to ważne elementy, które składają się na odbiór całości.

Z myślą o firmowych wigiliach, przygotowaliśmy różne warianty menu. Poniżej jeden z nich

Przystawki

Carpaccio z polędwicy z jelenia/sosnówka/kapary/razowa grzanka

Bursztyn z kurek

Pierogi z baraniną/soczewicą/kapustą i grzybami/karpiem

Zupa

Kiszony barszcz czerwony/jajko przepiórcze

Danie główne

Polędwica wieprzowa przypalona sianem

pieczony ziemniak/winno-śliwkowa salsa/gorzka czekolada

lub

Pieczony halibut

mirabelka/masło palone/purée z ziemniaka i pietruszki/kalafior

Deser

Kula czekoladowa/krem z marakui/sos wiśniowy

Dowiedz się więcej; biuro@lubinowe.pl

tel. 606-772-722